Ingen alvorlige skader på tivoli i 2012

Sikkerhet først
LuftDesignFabrikken samarbeider med Park og Tivolitilsynet for å sørge for at alle våre oppblåsbare leker blir sikkerhetsmessig godkjent for bruk. Sikkerhet er viktig og det er gledelig å se at det var ingen 
ulykker med alvorlig personskade på tivolier i Norge i fjor. Et tydelig tegn på at jobben tilsynet gjør med sikkerhetsmessig godkjenning bærer frukter.

Obligatorisk sikkerhetsmessig godkjenning
- Hoppeslott, hinderløyper, sklier er typiske produkter som er pålagt godkjenning fra norske myndigheter før bruk.Vi hjelper vi alle våre kunder som kjøper oppblåsbare leker med de de trenger for å få på plass en sikkerhetsmessig godkjenning. For oss er dette en naturlig del av å selge hoppeslott, sier Fabrikksjef Eddy Berby-Andersen i LuftDesignFabrikken


Ingen alvorlige ulykker i 2012
Det var ingen ulykker med alvorlig personskade på tivolier i Norge i fjor – verken i fornøyelsesparker, lekeland, omreisende tivolier, vannrutsjebaner eller gokartbaner. Det viser statistikk fra Statens jernbanetilsyn, avdeling taubane, park og tivoli.

- Vårt inntrykk er at både omreisende tivolier og faste fornøyelsesparker tar sikkerhet på alvor, sier Arnstein Skogset, leder for avdeling taubane, park og tivoli i Statens jernbanetilsyn.

Det ble ikke rapportert om alvorlige personskader i disse innretningene i 2012, det vil si ingen alvorlige hodeskader eller kompliserte brudd.

Bedring fra i fjor.
I fjor ble det totalt rapportert om 20 mindre alvorlige skader av type kutt og enkle brudd – mens det året før var 19. Antall innrapporterte "småskader" av type skrubbsår, småsår og svimmelhet ble totalt 191 – noe som er et lavere antall enn tidligere år.

Les hele
årsberetningen om tilsyn med park og tivoli på nettsiden til Statens jernbanetilsyn.

Park- og tivolitilsynet og Taubanetilsynet ble fra 1. januar 2012 en egen avdeling i Statens jernbanetilsyn, etter å ha vært en del av Det Norske Veritas i mange år


Les den opprinnelig saken på nettsiden til Statens jernbanetilsyn